24 júla 2007

Star wars Jedi Knight II: Jedi Outcast

História
Na wikipedii som našiel niečo z histórie (TU) , no je to po anglicky, takže som preložil fakt len to najnutnejšie:

Dark Force:
  • Krátko pred 4 epizódou (Nová nádej) bol Kyle poslaný na planétu Danuta aby "šlohol" plány prvej hviezdy smrti, hneď potom ich dal princeznej Leil-e, ktorá ich potom dala na poslednú chvíľu Robotovi R2-D2.
  • V tomto diele nieje svetelný meč
Dark Force 2:
  • Na konci bude možnosť výberu temnej alebo svetlej strany ( i keď ďalšie časti pokračujú akoby ste si vybrali tú svetlú)
Mysteries of Sith:
  • Luke dal Kyle-ovy druhú šancu, no keď obaja jeho padawani prešli na temnú stranu tak to vzdal, zbavil sa sily a vrátil Lukovy jeho meč (modrej farby).
Jedi Outcast:
Tak a teraz ku hre o ktorej som chcel napísať....
Story
Hra sa začína planétou Kejin, vy ako Kyle spolu so svojou priateľkou Jane používate zbrane na ničenie vojakov impéria, ste pod velením Mon Mothmi. Po nejakom čase - v piatom leveli vám vašu milovanú počas misie zabije temný Jedi Desan s jeho padawankou - Tavion. Po jej smrti vám zostala už len pomsta, rozhodnete sa stať opäť Jediom a pomstiť jej smrť. Najprv pôjdete do údolia Jediov, kde získate silu Potom si pôjdete po váš starý modrý svetelný meč do Akadémie Jediov, ktorá je pod vedením Luka Skywalkera. A vaša cesta po Desanovi sa začína, no nie je to také ľahké sa k nemu dostať, najprv pôjdete na planétu Nar Shada, na ktorej nájdete množstvo rôznych zločincov a kriminálnikov, budete tam musieť nájsť Leela Baruka, o ktorom viete že má akúsi dohodu s Desanom. Počas chodenia po jeho väzení natrafíte na Landa, ktorého neskôr oslobodíte. Po zabití Leela pôjdete s Landom do jeho "mesta v oblakoch" Bespin. Tam stretnete Desanovu poddanú Tavion a zistíte od nej že Jane nebola zabitá a že ju držia na lodi kapitána Fayara. Tam sa dostanete len ak sa pôjdete na tajnú stanicu na asteroide. Keď tam budete tak stretnete Luka a neskôr ho uvidíte ako bojuje s Desanom. Avšak to už budete na Fayarovej lodi a nebudete môcť pomôcť Lukovi. Na Fayarovej lodi nájdete konečne Jane, potom pôjdete deaktivovať štíty a pomôžete tak k zničeniu Fayarovej lodi, zničíte tam aj samotného Fayara. A rýchlo pôjdete aj s Jane do záchranného modulu ktorým sa dostanete na planétu akadémie. Postupne sa dostane do útrob akadémie až kým sa nedostanete do podzemia ku zdroju sily. Tam nájdete Desana, ešte mu navrhnete nech sa pridá k svetlej stránke sily ale on odmietne, takže s ním idete bojovať. Po porazení sa všetko vráti do normálu, "temný Jediovia" * stratia moc, vojaci sú porazený a vy idete s Jane za Lukom. Tam mu Kyle povie že si svetelný meč chce nechať pre prípad a že si ide dať s Jane dlhú dovolenku :) .

* Temný Jediovia- oni v podstate nie sú jediovia, sú to obyčajný vojaci ktorý len dostali silu v údolí Jediov.

Hrateľnosť
Grafika celkom ujde, na tú dobu kedy bola hra vydaná... . Ovládanie mečom je geniálne, nieje to už tá "palička" čo bola v predošlých dieloch. Aj zvuk je výborný, počujete rozhovory vojakov, počujete každý jeden zvuk zbrane, meča a síl. A do toho vám ešte aj hrajú melódie zo star wars-u. Obtiažnosť je volitelná, celkom sú 4 stupne obtiažnosti (Padawan, Jedi, Jedi Knight, Jedi Master), prvé tri sú len čo sa týka obtiažnosti porazenia nepriatela a v tom poslednom Jedi Master môžete mať maximálne len 50% život. Pokiaľ ide o leveli, podľa môjho osobného názoru je prvých päť levelov najťažších, pretože nemáte meč. Akonáhle dostanete meč je to už v podstate ľahké, pretože môžete používať sily a neskôr už i silu zdravia, takže nemusíte hľadať lekárničky. V podstate je ťažké vybrať si obtiažnosť, pretože akú si dáte, v takej musíte prejsť tie prvé levely. Ak si zvolíte Padawan tak prvé levely prejdú v pohode, no tie ďalšie s mečom sa vám budú zdať strašne ľahké. Zato ak si zvolíte Jedi Master tak sa pripravte na poriadne ťažké prvé levely.
Hodnotenie:
85%
Všetkým pre ktorých star wars nieje len "tá haluška kde sa ľudia oháňajú tými onými, mečami" odporúčam túto hru, osobne som ju prešiel veľakrát, a stále ma baví oháňať sa mečom a bojovať, sledovať príbeh kyle znova a znova....
May the force be with you....
(Nech vás/ťa sila sprevádza...)
A tu je môj trailer na hru, vytváral som ho približne tri dni a trvá približne tri minúty :D
Viete, dalo to zabrať , pretože aby som mohol nahrať niektoré scény musel som logicky aj hrať tie levely v ktorých boli, takže dá to človeku zabrať vytvoriť také krátke dielo ;)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pri písaní vášho komentára môžete použiť jednoduché html značky ako sú <b>, <i>, <a> a podobne.
Nezabudnite ich uzavrieť :)